Grup de lectura i debat

Un any més, des de la Biblioteca Anarquista de l’Horta, pretenem que continue viva la idea de llegir, pensar, i sobretot, crear coneixement de manera col·lectiva. Compartir el que a cada persona l’inspira una lectura, i escoltar el que ha despertat dins d’altres, enriquix, sense dubte, l’experiència de per si nutritiva de l’acte mateix de llegir. “Llegir no ens farà mes lliures, però sí menys esclaus”. I donar-li voltes a allò que s’ha llegit en companyia de moltes altres, sobrepassa, sempre, els límits de les paraules tancades en un paper.

La BAH es troba al Centre Social Ocupat i Anarquista l’Horta, al final del C/Diógenes López Mecho, barri de Benimaclet. Obrim la biblioteca el segon i quart divendres de cada mes (calendari escolar), des de les 17:00 fins les 21:00. El mateix dia, però a les 19:00 hi haurà grup de lectura, esteu convidades totes.

Actualitzat tardor 2019

—————–
TEXTOS ANTERIORS:

Novembre 2018
9 i 23 de Novembre 19h

Octubre 2018
TEXT
«El nostre temps és el temps en què tot s’acaba».

Abril 2018

·TEXT
“El capital ens prefereix a soles, dispersos, anant de relació en relació. El seu ideal productiu és la tela de Penèlope…» És l’individualisme una avantguarda del capitalisme? Quina importancia hi té l’afer emocional? Com compartir aquest afer i rebre’l de manera ètica? I si foren les cures una eina fonamental en la lluita feminista i anticapitalista?

Març 2018

·TEXT
“Jo vaig néixer lliure” El discurs feminista de la pastora Marcela a El Quixot

·TEXT
“Què és una lesbiana? Una lesbiana és la ràbia de totes les dones condensada fins al punt de l’explosió” Radicalesbians, La dona identificada amb la dona.

Febrer 2018

·TEXT
“I la pau és per davant de tot l’absència de guerra, però és algo més, molt més…” Maria Zambrano, Els perills de la pau

Gener 2018

·TEXT
“Per tal de protestar, cal ser conscient de la possibilitat d’algo millor ” John Varley, La persistència de la Visiò

Desembre 2017

·TEXT
«És propi de l’ordre no admetre cap desacord. No hi és lícit discutir-la, explicar-la ni posar-la en dubte…» Masa y Poder, Elias Canetti.
L’obediència és un instint natural o un reflex aprés? Per tal de defugir-la, hi ha prou a decidir-ho o cal deconstruir-se en profunditat?

Novembre 2017

· TEXT
«…es ahora, cuando el ciudadano medio recibe golpes por todas partes y no sabe qué hacer, cuando se muestra receptivo a discursos fáciles que no exijan un análisis complicado ni participación.» Caminar la noche, Eleuterio Gabón.
Deixem de ser racistes en dir(nos) «jo no sóc racista»? Amaga la nostra burocràcia pràctiques racistes? Podem ser racistes sense voler ser-ho?

· TEXT
«Llarg se li fa el dia a qui no estima i ell ho sap.» Claudio Rodriguez
Per a què viu l’ésser humà? Tindrien sentit la vida i la lluita fora d’un context social i afectivo?

Octubre 2017

· TEXT
«— No seràs feixista? — em va dir. Estava seriosa i es reia. Li agarri la mà i vaig esbufegar.
— Ho som tots, estimada Cate, — vaig dir lentament. — Si no ho fòrem hauriem de revelar-nos, fer explotar bombes, jugar-se el bescoll. Qui deixa fer i es conforma, ja està sent un feixista.» La casa in collina, Cesare Pavese