Kafetes

Text Cafetes-01

Les Kafetes del Centre Social Okupat i Anarquista l’Horta

El centre social no és un bar.

Les persones que hi treballem per dur endavant les kafetes no som cambreres, ho fem per gust i per compromís, sense cobrar, i els diners són per fer possible l’autogestió del centre social, llavors: col·labora amb la neteja del centre social i la cuina o almenys renta tot el que embrutes, gots i plats inclosos!

Això val per a tots els esdeveniments que fem al CSOA L’Horta, inclosos aquells organitzats per altres col·lectius, en aquestos casos es especificarà el projecte o la causa a la qual es destinen els beneficis.

Les begudes alcohòliques

Al centre social les begudes alcoholiques que venem són de producció artesanal i per fermentació (cervesa, vi, mistela…). Des de fa uns mesos que hem deixat de vendre birra comercial i vi industrial, i ara ho comprem a productors xicotets i sense llicència. Així doncs donem aquest pas qualitatiu que per a nosaltres és prou important, deixar de col·laborar amb el pagament d’impostos i augmentar la qualitat de la beguda que oferim al centre, 100% lliure de tòxics i de taxes. Els nostres paladars ho agrairan.

El fet de no vendre begudes destil·lades entra dins de la qüestió de que no volem autogestionar el centre social amb l’oci frenètic i autodestructiu al que de vegades ens aboca la frustració i l’alienació d’una vida igualment frenètica i autodestructiva.

La voluntat

Des de que vàrem començar mai hem ficat preus fixes a les coses. Volem que siga la voluntat de la gent el que tire endavant el projecte, i no el seu nivell de consum. Però ara amb el canvi a begudes d’una major qualitat i d’un preu més elevat, hem decidit cobrar el preu de cost més la voluntat (només a les begudes alcohòliques). Tot i que en el preu de cost no incloguem el transport, que corre pel nostre compte. El sopar i els sucs continúen cobrant-se a la voluntat i per l’aigua, com sempre, no cal que pagueu res.

El veganisme

El veganisme consisteix en deixar de consumir o utilizar productes d’origen animal. És a dir, no fomentar de cap manera la mercantilització i el maltractament dels animals no humans. Totes les activitats que organitzem al centre social són veganes, així com els menjars que es cuinen al CSOA.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *