Sobre la Biblioteca Anarquista de L’Horta

20160211_213743

2015-07_4


 

 

BAH

BIBLIOTECA ANARQUISTA DE L’HORTA

La Biblioteca neix de la necessitat de socialitzar els llibres, a grans trets: poder accedir el màxim de gent al màxim de llibres invertint el mínim de diners. Però, no tenim espai per a tots els llibres del món, i sincerament, la major part dels llibres del món no ens interessen gaire; per a literatura generalista tenim biblioteques municipals a cada barri. Nosaltres volem llibres que ens servisquen per autogestionar-nos dia a dia (agricultura, salut, vivenda…), per crear comunitat, extendre el suport mutu, enfortir-nos i generar una cultura de resistència als nostres barris i pobles, per crear noves situacions de ruptura i enfrontament, per recuperar la memòria històrica de la revolta i aprendre dels errors i encerts dels procesos revolucionaris dels que ens sentim hereves, per conèixer els diferents anàlisis d’altres companyes revolucionàries, anàlisis que ens permeten colpejar més fort i defendre-nos dels defensors del Status Quo, així com dels seus falsos crítics.

La BAH pretén per tant esdevindre un punt d’accés a aquest tipus de llibres, que en la seua majoria és material amb l’accés limitat per estar al marge de la publicació i distribució comercial-oficial i la difussió del qual depén de l’esforç voluntari d’una multitut de persones i col·lectius treballant en xarxa per escriure, editar, traduir, distribuir, muntar biblioteques socials, organitzar presentacions, fires del llibre, etc.

Estem catalogant els llibres al catàleg de la Xarxa de Biblioteques Socials, a on pots cercar qualsevol llibre i averiguar si es troba en alguna biblioteca propera a tu.

La BAH es troba al Centre Social Ocupat i Anarquista l’Horta, al final del C/Diógenes López Mecho, barri de Benimaclet. Obrim la biblioteca el segon i quart divendres de cada mes (calendari escolar), desde les 17:00 fins les 21:00. El mateix dia, però a les 19:00 hi haurà grup de lectura, esteu convidades totes.

Després d’uns mesos d’aturada per reforma, la BAH torna a l’activitat, i com no podia ser d’altra forma, ho fa més bonica, plena d’amor i de meravellosos llibres nous per a delectar les assistents.
Vos esperem amb molta alegria per a vindre a compartir l’espai.
Ens veiem prompte

bah@riseup.net

http://cataleg.xarxabibliosocials.org/

Biblioteca Anarquista de l’Horta.

 

En castellà:

BIBLIOTECA ANARQUISTA DE L’HORTA

La biblioteca nace de la necesidad de socializar los libros, a grandes rasgos: poder acceder el máximo de personas al máximo de libros invirtiendo el mínimo dinero. Pero ojo, no tenemos espacio para todos los libros del mundo y la mayor parte de los libros del mundo no nos interesan en absoluto; para literatura generalista tenemos bibliotecas municipales en cada barrio. Queremos libros que nos sirvan para autogestionarnos en la vida cotidiana (agricultura, salud, vivienda…), para crear comunidad, extender el apoyo mutuo, fortalecernos y generar una cultura de resistencia en nuestros barrios y pueblos, para crear nuevas situaciones de ruptura y enfrentamiento, para recuperar la memoria histórica de la revuelta y aprender de los errores y aciertos de los procesos revolucionarios de los que nos sentimos herederas, para conocer los diferentes análisis de otras compañeras revolucionarias, análisis que nos permitan golpear más fuerte y defendernos de los defensores del Status Quo, así como de sus falsos críticos.

La BAH pretende por tanto ser un punto de acceso a este tipo de libros, que en su mayor parte es material cuya difusión y acceso están limitados por estar al margen de la publicación y distribución comercial-oficial y cuya distribución depende del esfuerzo voluntario de una multitud de personas y colectivos trabajando en red para escribir, editar, traducir, distribuir, montar bibliotecas sociales, organizar presentaciones, ferias del libro, etc.

Estamos catalogando nuestros libros en la Xarxa de Biblioteques Socials, en cuyo catálogo puedes buscar el libro que desees y averiguar en qué biblioteca lo puedes encontrar y si está o no disponible.

La BAH se encuentra en el Centre Social Ocupat i Anarquista l’Horta, al final del C/Diógenes López Mecho, en el barrio de Benimaclet, Valencia. Abrimos la biblioteca el 2º y 4º viernes del mes (calendario escolar), de 17h a 21h. Los mismos días a las 19h habrá grupo de lectura.

Biblioteca Anarquista de l’Horta