Aquest dijous, a les 19h30, tenim el plaer de acollir la primera trobada del Grup Obert de Lectura, organitzada per les biblioteques valencianes de la Xarxa de Biblioteques Socials. Al Grup Obert de Lectura debatrem en torn al text «El mito de la niñez», capítol de «La Dialéctica del sexo» de Shulamith Firestone. Que podeu descarregar ací: http://we.riseup.net/assets/219839/ i que ha sigut proposat per la BAH, la nostra biblioteca.
Després hi haurà sopar vegà i kafeta per l’autogestió del CSOA l’Horta.
Vos esperem al final del C/Diógenes López Mecho, al barri de Benimaclet.
horta.noblogs.org
+info sobre la xarxa de biblioteques socials: xarxabibliosocials.org
Insumisión radical de la sensibilidad y del pensamiento frente a cualquier forma de dominación, el anarquismo es tan polimorfo y tan cambiante como puedan serlo las propias formas de la dominación.
Es porque brota, incontenible y directamente, de las infinitas redes de poder que apresan nuestras condiciones de vida, por lo que no se puede aprender el anarquismo en los libros, por lo que no se deja encerrar en fórmulas definitivas y por lo que hay que inventarlo incesantemente desde el antagonismo social y desde las prácticas de resistencia.
Fluido y tumultuoso, el anarquismo corre sus mayores riesgos cuando se inmoviliza, cuando se petrifica, y cuando olvida cuestionarse a sí mismo.
(¿Por qué? Fragmentos dispersos para un anarquismo sin dogmas.
Tomás IBÁÑEZ, Barcelona, 2006)
Entenent el dogmatisme com una actitud front el coneixement que assumeix principis establerts per una autoritat com a veritat inqüestionable, podem dir que es tracta doncs, d’un dels pitjors enemics del pensament en general i de l’anarquisme en particular.
Definit el dogma, el pensament crític sembla l’única eina efectiva per combatre’l. Podem parlar d’aquest procés mental com l’actitud analítica, qüestionadora i creativa front les formes d’interpretar i representar el món que ens envolta. Utilitzar-lo significa ser capaces de de pensar per nosaltres mateixes, i no acceptar sense més el que altres pensen sense haver-li donat voltes suficients per considerar-ho apropiat o no, just o injust…des d’una autònoma decisió pròpia. Només açò ens farà lliures.
Així doncs, perquè no volem engolir llibres sense més (per deliciosos que siguen alguns d’ells…), i donat que estem plenament convençudes de que diverses ments són capaces d’analitzar millor que una sola; ens encantaria que vingueres a ressuscitar les paraules escrites, a exprimir-les, a donar-los mil voltes…A recuperar pensaments, molts d’ells perduts, de vegades oblidats…
I és per això que des de les biblioteques anarquistes, anatagonistes, al marge, antipàtiques, contrabandistes, socials, anticapitalistes…de la Xarxa de Biblioteques Socials de València, volem convidar-te a les primeres jornades del Grup Obert de Lectura.
Des de cada biblioteca es llançarà una proposta de text (article, fragment de llibre, poesia, notícia…) que totes aquelles interessades en participar llegirem i debatrem juntes en una quedada posterior, que cada mes, des d’ara fins a juny, es realitzarà en una biblioteca diferent. I el que seria bonic és que, si açò creix com esperem, en un futur sigueu les mateixes lectores de les biblioteques les que proposeu nous textos per a analitzar….
La primera sessió de lectura i debat serà a la Biblioteca Anarquista de l’Horta el dijous 26 de febrer a les 19:30. I el text que proposem per a aquest mes és el fragment “El mito de la niñez” (pàgines 98 a 132), extret del llibre “La dialéctica del sexo. En defensa de la revolución feminista”, de l’autora Sulamith Firestone (1970). La idea seria que cada persona portara els punts que li han cridat l’atenció i té ganes de compartir, discutir…
de manera que només falta que l’obriu, el gaudiu, i que vingueu amb ganes d’escoltar, pensar i parlar. O si la proposta us ha semblat fastigosa, també ens encantarà que vingueu a contar-nos-ho. Així que res més. Us esperem!!!
Esta entrada fue publicada en
General. Guarda el
enlace permanente.
Gran iniciativa la del GOL i gran primera lectura proposada, una llàstima no poder acudir…
Respecte a la lectura, no coneixia l’autora ni el títol, però sembla que hi ha molt suc per extraure… 1000 gràcies i avant amb les iniciatives de la Xarxa!!
Salut!